Prihrani mi mesto

(9 ocen bralcev)
Hoče, Skrivnost, 2017
Št. strani: 200
 
Prevod dela: Save mi a seat

Opis

Joe in Ravi sta morda iz različnih koncev sveta, toda oba sta pristala na istem mestu: V ŠOLI.

Joe je vse svoje življenje živel v istem mestu in vse je bilo lepo in prav, dokler se njegovi najboljši prijatelji niso odselili in je ostal sam.

Ravi se je z družino pravkar preselil iz Indije v Ameriko in še z veliko težavo išče svoje mesto pod soncem.

Joe in Ravi si ne domišljata, da bi imela kaj skupnega – toda prav kmalu dobita skupnega sovražnika (Največjega nasilneža v razredu) in že sta na skupni misiji: zaščititi lastno življenje v času slehernega nevzdržnega tedna.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0312690
  21.03.2024 - 20:05 ·

  Najljubša knjiga od vseh 42. Napisana je na DRUGAČEN način, kateri mi je všeč. Zelo mi je žal za Re-VI~ja, ker je izgubil prijatelje iz stare šole in ker ga je Dillian izdal, VENDAR je tudi Ravi zafrkaval fanta na prejšnji šoli. Žal mi je za Joe-ja, ker ga je Ravi okrivil po krivem. Glavno da sta se sprijateljita in Joe je Ravi-ju PRIHRANIL MESTO pri kosilu.

 • 0309665
  08.02.2018 - 21:26 ·

  Knjiga je zanimiva. Knjižni osebi sta iz različnih držav in imata drugačno kulturo, pa sta vseeno prijatelja.

 • 0309111
  01.02.2018 - 19:03 ·

  PRIHRANI MI MESTO je zelo zanimiva knjiga,ker je napisana na drugačen način kot smo ga mi navajeni. Zelo mi je bilo žau za Ravia in Joea . Zato ker misli ,da če si drugačen od drugi to ne pomeni ,da te drugi otroci morajo zafrkavati.In kot smo navajeni je problem vrstniskega nasilja. Na srečo ni le prijateljstvo tisto katero drži pokonci Joa in Revia pokonci anpak tudi v resničnem življenju ko te gdo od sošolcev ali sošolk zafrkava imaš prijarelja , ki mu use poveš in vedno je s tabo, a le pravi prijatelj in seveda družina.No no vrnimo se na zgodbo. Kot sem rekla Raviu in Joju ne pomaga le njuno prijateljstvo anpak tudi družina , ki jih seveda spodbuja.Kar jima pomaka proti Dillonub Samreenu. Dokler nisem prebrala do konca knjige sem mislila , da sta se pisateljici zmotili u vezi naslova. Šele ko sm prebrala konec sem razumela naslov. Zelo se mi zdi lepo in zanimivo , da sta slovarča notri in misli , da sta zelo koristna , tudi recepti mi se zdijo zelo lepi na izgle seveda jih bom probala narediti. Tole knjigo vam zelo priporočam ima 200 strani skupaj s slovarčki, recepti in besedami o avtoricah. Drugače ima knjiga 188 strani.Tudi če na izgled knjiga ne izgleda zanimiva je v not sebe zelo zelo zanimiva

 • 0309555
  09.11.2017 - 21:12 ·

  Knjiga je napisana na poseben način- zgodbo pripovedujeta dve književni osebi (Ravi in Joe). Tako vidimo isti problem (nesramnost sošolcev, »bullyjev« skozi oči priseljenca in rojenega Američana). Zgodba je zelo zanimiva in na žalost je problem medvrstniškega nasilja pogost tudi na naši šoli. Grozno se mi zdi, kako lahko ljudje drug drugega prizadenemo. Naslova sprva nisem razumela. Proti koncu knjige pa sem razumela, da je hrana tista, ki lahko združi in poveže med sabo ljudi različnih kultur. Ko Ravi in Joe stketa prijateljstvo in se bosta najbrž družila med kosilom, bosta tako pokazala, da nista izobčenca na šoli. Poleg prijateljstva, ki jima daje moč proti Dillonu, pa imata oba srečo, ker jima stoji ob strani družina. Oboje jima daje moč, da premagata težave in postaneta samozavestna. Zelo se mi je zdel priročen slovarček ne koncu knjige, saj mi je pomagal razumeti besedilo, predvsem Ravijevo pripoved. Tudi recept za piškote je zelo zanimiv in prihajajoči prazniki so kot nalašč, da bom recept tudi poskusila. Če imajo ameriški otroci res tako dobra šolska kosila, kot so opisana v knjigi, jim zelo zavidam!