Ali lahko sam od doma objavljam komentarje na spletni strani?

Ja, najbolje je, da komentarje, mnenja in ocene objavljaš že od doma. Za objavo moraš biti prijavljen. Pri objavi mnenja moraš oddati tudi glasovanje z zvezdicami in obratno.

Ali lahko kvize rešujem od doma?

Ja, vse kvize lahko rešuješ od doma, razen, če ste z učiteljico dogovorjeni, da jih boste reševali skupaj v šoli. Pred pričetkom kviza se moraš prijaviti, da bomo lahko beležili tvoje rezultate.

Pri odpiranju kviza se mi prikazujejo rezultati ali ime prejšnjega učenca. Kaj naj naredim?

Kviz odpri z desnim miškinim klikom in izberi odpri povezavo v oknu brez beleženja zgodovine.

Ali lahko razred sodeluje v končnem izboru zmagovalcev tudi če niso vsi moji sošolci prebrali vsaj ene knjige?

Ne, žal ste v tem primeru diskvalificirani. Čisto vsi posamezniki v razredu, ki ste prijavljeni k tekmovanju, ste dolžni prebrati vsaj eno knjigo. Opozorite svoje sošolce, naj z branjem pohitijo, da ne boste ob privlačno nagrado.

Ali lahko razred sodeluje pri tekmovanju, če se kateri izmed učencev v razredu k tekmovanju ne prijavi?

Seveda lahko razred kljub temu sodeluje. Učencev, ki se niso prijavili, se ne upošteva pri končnem izračunu.

A pozor, pogoj za uspešno prijavo je, da k bralnemu tekmovanju pristopi vsaj 70 % oddelka.  Torej, če vas je v razredu 22, se mora k tekmovanju prijaviti vsaj 15 učencev. 

Se v primeru zmage lahko tudi ostali učenci iz zmagovalnega razreda, ki se niso prijavili k tekmovanju udeležijo nagradnega izleta?

Ne. Učenci, ki se niso prijavili, niso tekmovali, zato se nagradnega izleta ne morejo udeležiti.

Ali lahko petošolec prebere tudi knjige za šestošolce in obratno?

Seveda lahko preberete katerokoli knjigo, vendar pozor! Za bralno tekmovanje se upoštevajo samo naslovi, ki so bili že vnaprej določeni za vašo starostno skupino.

Ali lahko moj otrok tekmuje, v kolikor se razred ne prijavi v zadostnem številu?

Učenci se k tekmovanju ne morejo prijaviti kot posamezniki, saj je cilj tekmovanja spodbujanje branja tudi med tistimi, ki jim branje predstavlja odpor.
Prijaviti se mora zadostno število učencev iz posameznega oddelka, da lahko razred sodeluje in se poteguje za skupinsko nagrado - zaključni izlet.
Seveda pa se ob zaključku tekmovanja nagrajuje tudi posameznike, ki so prebrali največ knjig oz. napisali najboljšo oceno prebrane knjige.