Zmeda na vlaku

(12 ocen bralcev)
Dob, Brin, 2016
Št. strani: 118
 

Opis

Hana ni moja sestra. Tudi Milena ni moja mama. Očka se je poročil z njo pred tremi leti. Prej sva živela ssama.

Hana je sedmošolka. Ima dolge svetle lase. kadar so okoli nje sošolke, je nasmejana, duhovita in prijazna. Ko se pogovarja z menoj, je zoprna in zadirčna. Zdi se mi, da ne govori, ampak laja.

zaradi Hane sem velikokrat žalostna. Želim, si, da bi moja mama prišla nazaj in me imela tako rada, kot ima Milena Hano. mileni bi ukazala, naj se ne jezi name, naj me ne ošteva po krivici in mi ne nalaga kazenskih nalog.

Vsem sem odveč. Očku, ker se zaradi mene prepira z Mileno, Hani, ki si izmišlja izgovore, da bi se me odkrižala in Mileni, ki pravi, da sem pokora, kot je moja mama.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0309077
  15.10.2018 - 17:01 ·

  Knjiga je zelo dobro napisala . Avtor knjige je zgodbo napeto in zanimivo.
  v knjigi je obijeta vsebina kako je potovati z vlakom ter kako se znajdeti v mestu katerega sploh ne poznaš. Knjiga je zanimiva , napeta ter žalostna ,govori o deklici Jeri in kako jo njena mačeha Milena ne mara in njena sestra Hana pa se ji posmehuje . Mamo je zelo pogrešaala. Kniga je super priporočam jo vsem.
  …tajni agent…

 • 0310328
  08.10.2018 - 20:20 ·

  Knjiga ima bogato vsebino….všeč mi je zaradi nasprotnih karakterjev, ker prav ti naredijo zgodbo zanimivejšo (Milena-“očka”,Hana-Jera)
  Jera se mi smili , ker jo Milena velikokrat ponižuje oz. se ne zmeni zanjo in njene probleme. Zdi se mi da je očka pričel zanemarjati to vez z Jero zaradi Milene …… zdi se mi da je bila tudi za to prikrajšana. Ko ji je mama napisala pismo da je v Sloveniji se je tudi na to slabo odzvala……..Ko je Jera zamešala vlak …….prispela v Koper………se prestrašila in tekla stran se mi je zdelo ,da je tisti del ko jo je njen medvedek ustavil čuden, ker ne vem ali je samo del njene domišljije …..Pa še konec se mi zdi čuden, ker Jera otrpne in ne odide do mame ampak samo čaka, da mama pride ponjo…………………… : ) ; ) : *

 • 0309422
  15.01.2018 - 16:11 ·

  meni osebno knjiga ni bila ravno všeč. moti me del na koncu, ko se knjiga kar tako konča. kot da bi odrezala pripoved. nima lepega konca…

 • 0309532
  27.12.2017 - 20:07 ·

  knjiga mi je bila všeč, je zelo napeta. deklica, katera nastopa v knjigi se mi zaradi hane in milene, pa tudi zaradi dogodivščine če lahko tako rečem temu kar se ji je zgodilo smilila.

 • 0309555
  08.11.2017 - 15:09 ·

  Naslov zagotovo odlično ustreza knjigi in njeni vsebini. Deklica Jera se mi smili, ker sicer odrašča ob očetu in mačehi, vendar se nihče zares ne zmeni zanjo in je zelo podobna siroti Jerici iz znane pesmi. Pomanjkanje vzgoje in pozornosti se pri njej kaže kot brezglavost, ne razmisli, preden reagira. Knjiga mi je bila všeč, vendar ni ravno moj stil knjige. Motilo me je, ko ji v Kopru kot kakšno nadnaravno bitje na pomoč pride njen plišasti medvedek Nok. Preostali del zgodbe je zelo realističen in zdi se, da ta del nekako ne sodi v celoto.

 • 0309107
  24.10.2017 - 20:42 ·

  knjiga je zelo zanimiva in Jera ima zelo obširno domišljijo a se mi tudi smili ker mora živeti s Mileno in Hano in zelo me zanima kaj se zgodi ko pride v Maribor in potem??? knjiga se seveda nadaljuje in noben ne ve kaj se bo zgodilo naprej