Tiranska teta

(23 ocen bralcev)
Žanr: humor 6R
Ljubljana, Mladinska knjiga, 2016
Št. strani: 403
 
Prevod dela: Awful auntie
 

Opis

Zvezdanina starša lord in lejdi Saksida, se ubijeta v prometni nesreči. Takrat se v njenem domu pojavi grozna teta Alberta z veliko sovo, ki ji je ime Wagner. Zvezdano namerava ogoljufati za dediščino, a na srečo ima deklica skrivno in malce grozljivo presenečenje, s katerim se bo ubranila pred spletkarsko teto.
 

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0312690
  08.03.2024 - 20:06 ·

  Definitivno zeloooo zanimiva knjiga. Bila mi je zelo več in sem jo zato res hitro prebral. Teta Alberta je bila zanimiva “baba”, ki je imela res svojevrstne zamisli kako prelisičiti Zvezdano. Mislim, da si nihče nebi želel take tete, saj je bila res zlobna. Na koncu pa dobro premaga zlo. Zoper teto Alberto pa se obrne njen najboljši prijatelj.

 • 0300118
  07.02.2019 - 19:56 ·

  Knjiga je bila najlepša, ki sem jo jaz bral v tekmovanju Rovke Črkolovke. Nagajiva teta je najsramnejša teta na celem svetu.

 • 0309077
  02.02.2019 - 16:02 ·

  Ta knjiga mi je zelo všeč. Toliko zanimivih skrivnostih se nabere na začetku ,da je ne moreš nehati brati. Zvezdana je v knjigi dokazala da nikoli ne smeš odnehati in moraš biti pogumen . Dokler nisem prebrala cele knjige sem se bala kaj bo z Zvezdano. Knjiga je napisana zelo dobro in je napisana zelo napeto . Take tete ni lahko trpeti in imeti če ti starši ne stojijo ob strani . Zelo hudo mi je bilo ,ko sem prebrala da je Zvezda izgubila starše. Alberta (Zvezdanina teta) je bila zelo sebična ,požrešna in nasilna to kar je delala zevzdani ni bilo prav trpela je zelo, a to ni tak problem še bolj jo je potrlo da ji je lagala in jo poskušala ubiti.
  To knjigo priporočam vsem.
  …skrivna agentka…

 • 0309225
  17.12.2018 - 13:26 ·

  Ta knjiga mi je bila zelo zelo zelo všeč.Najbolj mi je všeč ko tiranska teta nekaj ušpiči,potem pa se Zvezdana vedno reši iz zagate.Zgodba je zelo zanimiva in napeta.Ko sem jo brala, me je vedno zanimalo kaj je naslednje zato je nikoli nisem nehala brati.Najboljši del je,ko Zvezdana spozna Sajkota. Sajko je zelo zabaven,imel je težko življenje ampak se ne ukvarja s tem……. Najbolj mi je pa všeč na koncu, ko Tiranska teta pade v sneg.Konec je najboljši……Vedno berem knjige od Davida Williamsa, saj ima zelo dobro domišlijo, vsako leto preberm njegove knjige kot so recimo Tiranska teta, Zlobna zobarka….Toda Tiranska teta je meni najboljše Williamsovo delo!!!! Priporočam jo vse,, ki imajo radi zapletene in napete knjige

 • 0309225
  17.12.2018 - 13:20 ·

  Ta knjiga mi je bila zelo zelo zelo všeč.Najbolj mi je všeč ko tiranska teta nekaj ušpiči,potem pa se Zvezdana vedno reši iz zagate.Zgodba je zelo zanimiva in napeta.Ko sem jo brala, me je vedno zanimalo kaj je naslednje zato je nikoli nisem nehala brati.Najboljši del je,ko Zvezdana spozna Sajkota. Sajko je zelo zabaven,imel je težko življenje ampak se ne ukvarja s tem……. Najbolj mi je pa všeč na koncu, ko Tiranska teta pade v sneg.Konec je najboljši……Vedno berem knjige od Davida Williamsa, saj ima zelo dobro domišlijo, vsako leto preberm njegove knjige kot so recimo Tiranska teta, Zlobna zobarka….

 • 0304386
  13.10.2018 - 09:25 ·

  knjiga mi je bila všeč, ker je Zvezdana vedno skušala pobegniti in se ni nikoli vdala. Všeč mi je bil tudi sajko ker je pomagal zvezdani.

 • 0309111
  11.02.2018 - 00:49 ·

  TIRANSKA TETA odlična knjiga. To knjigo ko začneš brati jo ne moreš nehati , ker te začne zanimati . Zelo mi ne bilo zal za Zvezdanine starše ko so umrli v prometni nesreči . Knjiga ima 403 strani. Zelo mi je čudno in žal ,da ko ti starši umrejo ti teta želi vzeti vso zapustnino . Teta Alberta me je zelo presenetila v zvezi z sovoWagnerjom. Zelo mi je Žal za Zvezdano ,ker jo je teta maltretirala. Pozabila sem Zvezdanini starši so bili bogati in na živeli na Britanskem dvoru. To knjigo priporočam tistim ,ki imajo tiranske tete hecam se . Res priporocam to knjigo vsem ,ker je zelo zanimiva.

 • 0309665
  08.02.2018 - 21:35 ·

  Knjiga mi je bila zelo zanimiva in sem jo rad bral. Ima tudi zanimive ilustracije. Tiranska teta je zelo zlobna. Všeč mi je bil srečen konec.

 • 0309553
  12.01.2018 - 19:25 ·

  Knjiga mi je bila strašansko všeč. Toliko skrivnosti se nabere na začetku da je ne moreš nehati brat. Zvezdana je v knjigi dokazala da nikoli nesmeš od nehati pa tudi če je zelo težko. Po tem ko sem prdbrala do dela z natezalnico me je vedno spreletel srh, ko sem pomislila nanjo. Imeti tako teto pa res ni lahko še posebaj če ti ob strani ne stojijo starši. Če bi živla na tem gradu gotovo ne bi znala priti ven saj se v njem gotovo ne bi znašla. Trijanska teta me je najbolj presenetla ko se je odločla da bo nagačla svojo najljubšo sovo. Sicer po mojem nebi zdržala enega dne brez njega. O hujši prevarantki res še nisem brala.
  Za konec bi rada povedala samo še to da je zgodba zelo zanimiva in napeta in jo priporočam vsem tistim, ki imajo radi take knjige. Tudi če zgleda zelo dolga ima res veliko ilustracij da si zgodbo šelažje predstavljaš

 • 0309413
  06.01.2018 - 14:12 ·

  Knjiga Tiranska teta mi je všeč,ker zlo izgubi in dobrota zmaga, kot v pravih pravljicah. Ubogi deklici sta starša umrla v prometni nesreči, od njene tete pa ni bilo lepo, da ju je zastrupila. Všeč pa mi je bilo tudi,ko se je Zvezdana odločila, da bo njen graščina sirotišnica za otroke.

 • 0309555
  27.11.2017 - 21:13 ·

  Britanski grad, obubožani aristokrati, ki kljub vsemu ohranjajo svojo tradicijo in ponos (tudi s pomočjo prastarega in zmedenega služabnika), izgubljeni dedič, dvojni umor, sirota in zastrupljeni čaj ter duh, ki ga ima vsak grad v Združenem kraljestvu, ki da kaj nase. Vse to so sestavine, ki se jih ne bi sramovali najboljši pisatelji kriminalk za odrasle. David Walliams jih genialno združi v ravno prav srhljivo kriminalko za mlade, kjer ne manjka angleškega humorja in od katere se ne moreš odtrgati. Medtem ko požiraš strani, držiš pesti za ubogo Zvezdano in Sajkota. Ko se zdi vse izgubljeno, prileti krilata pomoč Wagnerja. Veliko srce mlade lady Saksida na stežaj odpre vrata dvorca otrokom. Za to knjigo lahko povem, da je to ena tistih, ki bi jo morali nujno napisati, če je Walliams ne bi napisal.

 • 0309749
  17.11.2017 - 20:51 ·

  Knjiga je zelo zanimiva, prijetna, strašljiva, napeta in do glavne junakinje malo kruta, na srečo pa se na koncu lepo konča.. David Walliams je moj najljubši pisatelj, do knjige pa so me pritegnile tudi lepe ilustracije. Ko jo začneš brati je kar ne moreš in ne moreš nehati. Priporočam jo vsem, ki imajo radi napete knjige.

 • 0309654
  31.10.2017 - 10:56 ·

  Knjiga je žalostna . Vredno jo je prebrati čeprav je debela.Zelo mi je všeč Sajko,ki pomaga Zvezdani v boju proti teti.Knjigo priporočam vsem.

 • 0309415
  29.10.2017 - 15:39 ·

  ta knjiga mi je bila najljubša zato ,ker je Zvezdana bežala pred svojo teto ,ki ji je hotela spremeniti njen dvorec v edini muzej sov na svetu . A tega ni mogla narediti dokler ni Zvezdana prepisala dvorec nanjo. Da bi dvorec postal njena last je Zvezdanina tiranska teta ubila Zvezdanine starše in strica, torej njenega brata.Zvezdana je tudi videla duha ,ki je umrl v dimniku ,ko je čistil dimnik je tiranska teta ubila ,ko je bil še majhen to je bil Zvezdanin stric ,ki ga je tiranska teta prepoznala
  in tako nebi nikoli dvorec postal njen in nebi mogla izpolnit svojih sanj ah saj je bilo vse zaman ker je njena sova razjezila ,ker je slišala ,da jo bo ustrelila in zato je zjutraj poklicala svoje prijatelje in skupaj so jo ponesli v zrak in jo spustili ,ko je padla na tla je umrla in dvorec je bil spet Zvezdanin in ona je naredila dom sirotišnico za otroke in oni so imeli dosti igrač in so lepo živeli.

 • 0309417
  20.10.2017 - 13:42 ·

  Knjiga mi je bila všeč ker je:
  -smešna
  -zanimiva
  -super
  -grozna
  Knjiga mi ni bila všeč ker :
  -ji umreta starša
  Od Davida Williamsa sem že lani prebral veliko knjig. Ta je prva, ki sem jo izposodil takoj, ko so knjige prinesli. Čeprav je knjiga debela jo je vredno prebrati. Jaz sem jo prebral v enem popoldnevu in res je super. No sedaj sem pa žalosten ker mislim, da še več njegovih knjig ne bom mogel prebrati. Po končanem branju pa sem jo mogel hitro predati naprej saj se je zanjo naredila že prava kolona ; ) Morate jo prebrati ker je COOOOOLL

 • 0309107
  19.10.2017 - 20:25 ·

  knjiga je žalostna začetku a potem se razvije v prav lepo in zanimivo zgodbo in čeprav so ostale knjige res tanjše je te knjige nisem in nisem mogla nehat brat

 • 0309414
  15.10.2017 - 14:45 ·

  Knjiga je na začetku grozna, napeta in žalostna, mi je pa tudi všeč, saj se na koncu srečno konča. Tiranska teta je brez dvoma najzlobnejša in najnesramnejša teta na svetu. Najbolj pri srcu pa so mi (lejdi) Zvezdana Saksida, duh dimnikarček Sajko (v resnici mu je ime Lord Herbert Saksida) in sova Wagner.