Jabolčni kolač in baklava ali nova domovina za Lejlo

(5 ocen bralcev)
Hoče, Skrivnost, 2016
Št. strani: 162
 
Prevod dela: Apfelkuchen und Baklava oder Eine neue Heimat für leila

Opis

“Ta oreh je iz Sirije. Iz vrta moje babice. Vse je v njem, prav vse … Vonj, petje ptic, vsa njegova lepota. Ta oreh sem imela pri sebi, vso pot od Sirije do Nemčije.”

Tudi ko začne 11-letna Lejla hoditi v šolo v Nemčiji, mora pogosto misliti na svojo domovino. le oreh ima pri sebi za spomin. Ko Lejla oreh izgubi, se ji podre svet. K sreči njen sošolec Max napne vse sile, da bi ji pomagal …

Zgodba o čudovitem prijateljstvu in sožitju, ki ne pozna meja.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0309555
  20.01.2018 - 20:41 ·

  Lejla je deklica iz Sirije, ki z mamo in dvema bratoma kot begunka pride v Nemčijo. Vso pot pa se tolaži z orehom iz vrta njene babice, ki zaradi bolezni z Lejlinim očetom ostane v Siriji. Ko Lejla začne obiskovati šolo, pa se ji pripeti nesreča. Lejla izgubi svoj dragoceni oreh! Iskanje oreha obrodi bogate sadove v Lejlinem življenju in v življenju ljudi okoli nje.
  Knjiga je polna čustev in ob njej lahko ugotoviš, kako hudo je biti begunec. Zamislila pa sem se tudi, če tudi v našem razredu znamo tako toplo in brez predsodkov sprejeti nove sošolce, kot so to naredili otroci na Lejlini novi šoli.

 • 0309422
  29.11.2017 - 07:33 ·

  knjiga mi je tako zelo všeč, da sem jo morala prebrati še enkrat… lejla in njena nova domovina mi je tudi všeč… njen pristop, kulture… najbolj pa so mi všeč recepti, ki so na koncu knjige.