Dekle z belim psom

(7 ocen bralcev)
Avtor: Anne Booth
Hoče: Skrivnost, 2017
Št. strani: 184
 
Prevod dela: Girl with a white dog

Opis

Jessie je vsa iz sebe od veselja, ko babica postane lastnica mladička pasme belega švicarskega ovčarja, a Snežkov prihod začne razkrivati starodavno skrivnost. Ko Jessie v šoli spoznava zgodovino nacistične Nemčije, se začneta preteklost in sedanjost prepletati in deklici se razkrije nekaj, kar je že davno zakopano, neprijetno in nekako povezano z drugim dekletom in drugim belim psom …

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0312672
  19.03.2024 - 19:45 ·

  knjiga mi ni bila všeč, ker je babica tako skrivnostna ter je podobnost babice in vnukinje prevelika.

 • 0300127
  01.12.2018 - 16:29 ·

  Knjiga mi je bila vsce, ker imam zelo rada psicke. Vsebina knjige je bila zanimiva predvesem, ker je pripovedovala o drugi svetovni vojni, hkrati pa je bila dolgocasna. Priporocam knjigo tistim, ki imajo rada psicke.

 • 0309555
  27.11.2017 - 21:15 ·

  Vsebina knjige je ganljiva, in med branjem me je kar vleklo naprej, saj me je skrbelo, kako se bo zgodba razpletla, hkrati pa me je skrbelo za Jessie, njeno babico in za najbolj prisrčnega, sproščenega in najpomembnejšega v tej zgodbi-psička Snežka. Knjiga je super, saj izveš veliko novega o 2. svetovni vojni. Življenjski zgodbi dveh deklic, Židinje in Nemke se zapleteta in srečno odpleteta prav s pomočjo belega kužka. Beli kužek je lahko simbol za mir in za to, da si na koncu odpustita. Spoznala sem tudi, kako težko je lahko nekomu prilagoditi se novemu okolju kot Jessieini sestrični Fran. Fran igra frajerko, da skrije žalost in ranljivost, ki ju nosi v sebi.