Superpunca

(9 ocen bralcev)
Avtor: Rudi Mlinar
Ljubljana: Hart, Harting, 2012
Št. strani: 61

Opis

Kako je mogoče iz učenke četrtega razreda, ki se z zadostnim uspehom komajda prebija iz razreda v razred, narediti v zelo kratkem času skorajda odlično, nič skorajda, ampak kar odlično učenko?

Kako je mogoče iz deklice, ki se cmeri za vsako malenkost in jo imajo vsi za zgubo, narediti pogumno, močno dekle, ki bo znala ugnati v kozji rog, če bo treba, tudi dva fanta?

Kaj takega ni mogoče ali pa se lahko zgodi samo v pravljici, pa še tam ne uspe vedno.

Kako je to mogoče? Izvedeli boste, če boste knjigo prebrali. Potem, ko boste odkrili skrivnostno formulo, je nikar takoj ne zaupajte svojim prijateljem. Kar naj sami preberejo zgodbo in se dokopljejo do skrivnosti.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0312672
  21.11.2023 - 20:22 ·

  Všeč mi je zgodba in kako je pastala iz jokice v super punco. Zgodba je zelo poučna. Kako z ponavljanjem tudi slabši učenci dobivajo odlične ocene.

 • 0309202
  13.12.2018 - 19:44 ·

  Anja je lena deklica s slabimi ocenami, poleg tega pa jo sošolci zbadajo, ker je cmera. Anja je po mojem mnenju zaradi tega potrta. Nekega popoldneva sreča sošolca Mihca ali kot mu pravijo Mali Znanstvenik. Vpraša ga zakaj ni bil v šoli ta pa ji odvrne, da je zato ker je ravno dokončal enega svojih izumov. To so bile slušalke, ki te naredijo pametnega, ko jih nosiš in določeno snov prebereš. Vedel je, da ima Anja v šoli slabe ocene, zato jo je pripravil do tega, da jih preizkusi. Rekel ji je, da stoprocentno delujejo in če želi biti pametna jih mora nekaj časa nositi. Anja je sprejela poskus vendar si ni zapomnila koliko krat mora snov prebrati…. Knjiga se mi je zdela poučna in takoj ko sem prišla do čisto zadnje besede sem razmišljala o Mihovem izumu. Morda res ni bil pravi izum vendar je pomagal Anji postati Superpunca. Preberi knjigo in izvedel boš zakaj ji je tako ime.

 • 0305947
  26.12.2017 - 19:49 ·

  Knjiga mi je bila všeč,vendar me je malo zmotilo, ker nima ilustracij.Ima pa dober nauk :da neglede na to kakšen je človek mu vedno lahko pomagaš.

 • 0309532
  14.12.2017 - 10:24 ·

  knjiga mi je bila tudi všeč ampak sem jo kar težko prebrala ker je na majhno tiskana in me zaradi tega ni kar dosti privlačila kakor so me ostale knjige

 • 0309555
  09.11.2017 - 22:01 ·

  Zgodba ni nekaj posebnega, vendar ima lepo in predvsem koristno sporočilo. Deklica Anja je ena od tistih, ki imajo slabe ocene, pa so vendar zmožni veliko več. Knjigo priporočam otrokom, ki jim gre malo slabše v šoli v upanju, da bodo razumeli sporočilo te knjige in jih ne bo brigalo le to, da knjiga nima ilustracij- to je ena izmed slabosti te knjige. »Mali znanstvenik« Miha, pa je eden tistih, ki grdo rečeno »špricajo«, saj ne opravlja svoje dolžnosti-ne hodi redno v šolo in zapravlja čas, pa vendar na nek način pomaga sošolki Anji.

 • 0309709
  21.10.2017 - 13:25 ·

  Knjiga mi je bila vsec prevsem zato ,ker je pisateljica hotela s tem povedat ,da si moramo med sabo pomoagati ne glede nato ce je oseba znana ali neznana