Reševanje Vinka

(8 ocen bralcev)
Avtor: Sharon Creech
Izola: Grlica, 2019
Št. strani: 135
 
Prevod dela: Saving Winslow

Opis

Lovro doslej ni imel največje sreče z domačimi ljubljenčki. Ko pa njegov oče prinese domov slabotnega pravkar skotenega oslička, je odločen, da ga bo rešil. Poimenuje ga Vinko. Vsi so v skrbeh, da živalca ne bo preživela, še zlasti Lovrova nova prijateljica Nuša, ki je že izkusila izgubo.
Povezanost med Lovrom in Vinkom se iz dneva v dan krepi, presenetljivi dogodki pa dokažejo, da je mali osliček močnejši, kot si je kdorkoli predstavljal.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0311155
  30.11.2023 - 20:53 ·

  ”Reševanje Vinka” je zelo zanimiva, čustvena in pritegljiva knjiga, vendar nima slik. V bistvu jih ta knjiga sploh ne potrebuje, mene je osebno tako ganila, da sem si sliko že kar domišljala v glavi.
  Lovro je star 10 let in je zelo navezan na živali. Veliko jih je že imel za hišne ljubljenčke, vendar le za kratek čas, saj so te zelo kmalu poginile. Na osla Vinka (tako ga je imenoval, ko ga je dobil), kateremu je mama zelo hitro umrla, pa se je tako močno navezal, da tega ni želel dopustiti. Povrh vsega pa močno pogreša svojega brata Gašperja, ki je odšel v vojsko. Le kako bo lahko sam z prijateljico Nušo vse odrasle prepričal, naj Vinko ostane? Iz te knjige sem se naučila, da ne smeš nikoli obupati, če si stvar želiš iz srca.
  Ta knjiga mi je bila všeč, saj me je močno pritegnila, poleg tega pa bi se zgodba lahko zgodila v resnici. Všeč mi je bila tudi, ker imam rada živali in ta knjiga govori ravno o njih. Po mojem mnenju ni slabe plati.
  Razlog za oceno 5 zvezdic: knjiga me je močno pritegnila, zelo mi je bilo prijetno med branjem, saj je knjiga odlično napisana.
  To knjigo toplo priporočam vsem bralcem in otrokom, ki je še niste prebrali ter še posebno tistim, ki imate radi živali in bujno domišljijo.

 • 0112565
  31.01.2020 - 16:00 ·

  Knjigo Reševanje Vinka je napisal Sharon Ceech.
  Govori o Lovru, ki mu oče prinese komaj skotenega oslička. Lovra osliček razveseli, saj je zaskrbljen za svojega starejšega brata Gašperja, ki je v vojski. Odloči se, da bo osličku ime Vinko. Vinko je zelo nemočen, zato vsi mislijo, da bo umrl. Lovro pa je prepričan, da lahko preživi. Odloči se, da se bo za Vinka zelo potrudil, da bi lahko preživel. Ko je Vinko že starejši, se začne čudno obnašati. Družina ugotovi, da je bolan. Lovro v knjigi spozna Nušo, ki prav tako vzljubi Vinka. Skupaj se trudita, da bi Vinko lahko preživel. Ali jima bo uspelo, da Vinko preživi?(Preberi knjigo in ne bo ti žal.)
  Ta knjiga mi je bila zelo všeč, saj imam rada živali. Dala mi je poseben navdih po branju. Zdaj še veliko raje berem. Zelo, zelo, zelo mi je bila všeč. Želim si, da bi bile take vse knjige.
  To knjigo priporočam vsem, mogoče malo bolj tistim, ki imajo dobro domišljijo, saj v knjigi ni slik. Nič zato, loti se branja in videl/a boš, da ti bo knjiga zelo všeč. Tako si lahko izboljšaš domišljijo, saj si moraš celo knjigo predstavljati. Če ti knjiga po branju ne bo všeč, ne obupaj. Poskusi še s kakšno. V knjigi ni uporabljenih težjih besed.

 • 0301047
  23.01.2020 - 17:54 ·

  Zelo rada imam zivali, zato sem z veseljem prebrala to knjigo.
  Lovretov oce je domov prinesel komaj rojenega in slabotnega oslicka. Lovre je takoj pomagal malemu oslicku. Imenoval ga je Vinko.Vinko je kmalu ozdravel. Lovretu je pri delu z Vinkom pomagala tudi prijateljica Nusa, ki se je na Vinka zelo navezala, saj je dobro vedela, kaj pomeni zgubiti nekoga, ki ga imas rad.
  Ko je Vinko zrastel in so ga poslali na kmetijo, sta Lovre in Nusa zelo trpela. Opazila pa sta, da je bil Vinko vesel, ker je bil spet v druzbi domacih zivali.

 • 0307958
  27.12.2019 - 14:52 ·

  Ko sem prebral to knjigo , sem bil zelo, zelo ganjen!! Bila je prečudovita ( ,ker so mi všeč osli, tudi v vasi imamo osla).

 • 0308528
  08.11.2019 - 17:04 ·

  Knjiga mi je bila vsec,ker na zacetku sem mislila ma ja ta knjiga je najvec za ocenit 3 ampak ko sem jo prebrala do konca pa je bila za oceno 5. Zelo mi je bila vsec.Zivali so mi zelo vsec se posebaj osli.

 • 0300054
  17.10.2019 - 18:47 ·

  Ta knjiga mi je bila vsec, ker imam zivali rada in rada skrbim za njih. To knjigo priporocam vsem tistim, ki imajo radi zivali.