Rdeči stol

(10 ocen bralcev)
Ljubljana: Družina, 2015
Št. strani: 239
 
Prevod dela: Magiczne drzewo. Czerwone krzeslo
 

Opis

Zabavne dogodivščine, nevarnost in čarobna moč

Strašna nevihta je podrla staro orjaško drevo. To je bilo čarobno drevo s čudežno močjo. Gozdarji so deblo odpeljali na žago in ga razžagali na deske. Iz lesa so izdelali stotine različnih predmetov, v vsakem izmed njih je ostal delček čarobne moči. med njimi je tudi rdeči stol.

Brata Filip in Kuki ter sestra Toša se znajdejo sredi vrtinca pustolovščine, ko poskušajo rešiti svoje začarane starše. Leteča postelja, svetlobni most, velikanski lev, sto pričaranih psov, modri konji … To je domišljijska povest o treh otrocih, ki jim rdeči stol izpolni vsako željo: dobro in slabo.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0312672
  14.02.2024 - 20:41 ·

  Knjiga je dobra fantastična pripoved. V njej se dogajajo čarovnije, s katerimi otroci izgubijo in nazaj pridobijo starše

 • 0103093
  18.10.2018 - 19:28 ·

  »Rdeči stol«, delo poljskega pisatelja Andrzeja Maleszke, je pripoved o magičnem stolu, kar je zelo nenavadno. A ravno to dela to knjigo tako prijetno za brati.
  Pri knjigi mi je zelo všeč, da ni tako nerealistična kot nekatere druge knjige, ki vključujejo magijo. Seveda je vse skupaj vse prej kot nenavadno; stol pobegne, odkrije Kukija, Kuki čaka pri reki, nato odkrije stol… ampak: če bi bila ta knjiga taka kot nekatere druge, bi si lahko preprosto zaželeli, da se starši spremenijo in to je konec zgodbe. AMPAK, ker si je pisatelj omislil, da stol deluje v svojem vidnem polju, je knjiga več kot dvakrat daljša, kar pomeni, da je veliko več časa za vse mogoče dogodivščine. Res je tudi, da bi lahko naredil Andrzej tudi brez omejitve magične moči. Samo da bi v tem primeru moral narediti na primer knjigo na tak način, da lep čas ne ugotovijo, da je stol tista stvar, ki je vse obrnila na glavo, kar pa se meni zdi neumno, ker potem zapraviš velik del knjige za nesmiselno tavanje v temi.
  Po moje mnenju, je knjiga najboljša takšna, kot je. Z eno pripombo, ki je sledeča: knjiga je veliko prekratka.

 • 0309555
  03.01.2018 - 19:46 ·

  Če bi imel/a čarobni stol bi… Prav vsi si tega želimo in vsak ima skrite želje, ki bi jih želel uresničiti. Pa bi res šlo? Pisatelj nam v tej knjigi pove, kaj on misli o tem in nas v vlogi Toše, Kukija in Filipa ter njihove družine popelje skozi dogodivščine, ki bi bile popolne, če ne bi bili drugi ljudje tako pohlepni.

 • 0309552
  04.11.2017 - 21:19 ·

  Knjiga mi je bila všeč. Kosem brala sem mislila da bo življenje teh otrok vedno takšno ampak se je na koncu vse srečno končalo. Tudi jaz bi imela tak stol če bi lahko, ampak bi malo bolj kot Kuki pazila kaj govorim. Ta teta se mi je zdela smešna,ko je bila majhna. Najbolj mi je šel na živce tisti Maks

 • 0309418
  17.10.2017 - 20:47 ·

  Knjiga mi je bila všeč, ker je v zgodbi polno zabavnih dogodivščin, in nevarnosti,ki jih prinese čarobni rdeči stol, ki je izpolnil vsako željo, tako dobro, kot slabo….