Potovalnik

(8 ocen bralcev)
Ljubljana: Mladinska knjiga, 2012
Št. strani: 254

Opis

Deklica se je ustavila pri skupini pod drevesom. Prav nič presenečena ni bila. Veselo jih je pozdravila in rekla:”Danes Mi.”
“A?” je od začudenja bleknila Liza.
“Mi. Danes mi je ime Mi,” je deklica ponovila svoje ime.
“Kako danes?” je vprašal Filip. “Mar nimaš vedno istega imena?”
“Seveda ne,” se je nasmehnila Danes Mi. “To bi bilo vendar preveč dolgočasno.”
 
Nekega dne se Filip kot ponavadi vrne iz šole domov. Do devetega nadstropja se mora odpeljati s starim muhastim dvigalom, ki pa mu jo tokrat zagode bolj kot kdaj prej. Ko pomotoma odtipka usodno kombinacijo številk, se znajde v popolnoma drugem času in med čisto tujimi ljudmi. Začne se napeta pustolovščina in potep po neznanih svetovih s pisano druščino novih tovarišev.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0312672
  19.03.2024 - 19:36 ·

  Knjiga je zelo dobra dobra fantazijska knjiga v kateri prvo potujejo skozi čas nato pa skozi dimenzije in nato nazaj v čas.

 • 0012676
  18.11.2018 - 13:57 ·

  Knjiga mi je bila zelo včeč. Saj nas zapis mladinske pisateljice popelje v domišljiski svet. Nas očara s humorjem, bogatim jezikom in prisrčno zgodbo. Knjiga govori o Filipu, ki se s pomočjo starega dvigala znajde v drugem času in prostoru. Da bi se vrnil domov je moral prepotovati dolgo pot po tujih deželah. Sam seveda ni šel. Pomagala mu je skupina popotnikov: velikanka, deklica ki si je vsakodnevno menjavala ime itd. Med potjo so se morali premagovati razne ovire, kar je zgodbo popestrilo. Med branjem sem občutila razna čustva; strah, razočaranje, jezo, veselje, predvsem pa sem se tudi smejala.

  Knjiga me je navdušila, priporočam vsem.

 • 0309555
  20.01.2018 - 20:46 ·

  Bi si želeli oditi na pustolovščino v nek drug čas in prostor? Ali pa morda spoznati velikanko? Vse to doživi Filip, ki s čarobnim dvigalom odpotuje v preteklost, kjer spozna Lizo in njene stare starše. Lizin dedek je raziskovalec prostora in časa, vendar Filipa lahko domov vrne la grof Rupert von Hidler, ki pa živi v drugem svetu. Filip se zato z Lizo in njenimi strarimi starši poda na pustolovščino po različnih svetovih. Njihov »vodnik« po teh svetovih je knjiga Potovalnik. Nekega dne pa jim nepridiprav Baruh ukrade dragoceno knjigo, Filip in Liza mu pogumno sledita…
  Moje mnenje je, da je knjiga čudovita in jo priporočam vsem, ki so jim všeč pustolovske knjige z ravno prav fantazije.

 • 0309057
  12.12.2017 - 14:10 ·

  Knjiga je delovala precej dolga, a ker je bila tako zelo zabavna, sem jo zelo hitro in z užitkom prebrala.

 • 0306782
  21.11.2017 - 12:55 ·

  Il libro mi è piaciuto perche’ parla di un bambino che si trova in un altro mondo, dove ci sono tanti mostri. Qui fa amicizia con altre persone. Lo consiglierei perche’ è bello, avventuroso e fantastico; sembra lungo, ma dato che è così interessante la lettura diventa molto piacevole e veloce.