Kumarica

(10 ocen bralcev)
Ljubljana, Koleda, 2011
Št. strani: 158
 
Prevod dela: Korniszonek

Opis

Kako naj se fant uči, ne da bi se učil? To je poseben način učenja, ki ga želi vpeljati sedemletni Kumarica, bister fant, ki pa se ne želi učiti in je šola zanj le prostor za igre, ne pa za branje, pisanje in računanje. Pri teh naporih ga podpira tudi zmedeni prijatelj, čarovnik Metko, ki mu odkriva skrivnosti bele in črne magije.

Prelom v fantovem razmišljanju pa nastopi, ko mu pride v roke Metkova knjiga o čaranju in spozna, da mora poznati črke, da bo lahko bral.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0311155
  30.11.2023 - 19:48 ·

  ”Kumarica” je precej zanimiva in čustvena knjiga, prav tako tudi smešna. Ima veliko slik.
  Jaka Kumar je začel obiskovati 1. razred, ko so se ga lotile resne težave. Jaka ima pametnega brata Vojkota in razumljivo sestro Aniko, njegovi starši pa ga po njegovem mnenju sploh ne marata. Spozna prijatelje, ki ga neprestano kličejo kumarica. Spozna tudi otroka, ki pravi, da je čarovnik, vendar ker ne zgleda kot PRAVI čarovnik (pravzaprav je tudi njegovo ime čudno za čarovnika), mu Jaka ne verjame. Ampak le kako se bo brez njega prebil skozi prvi razred? Iz te knjige sem se naučila, da ne smeš računati na druge in, da moraš na svet gledati pozitivno, prav tako pa morajo biti odrasli bolj razumni in potrpežljivi. V tej knjigi mi je bilo všeč, da je bil srečen konec in izvirne napol realistične slike so še bolj popestrile branje; po mojem mnenju pa je bila slaba plat knjige to, da ni bila povsem razumljiva ter, da je bila malo otročja (kar pa je za nekatere dobra plat).
  Razlog za oceno 4 zvezdic: knjiga me ni NAJbolj pritegnila, vendar sem jo vseeno z veseljem prebrala.
  To knjigo priporočam vsem bralcem, ki radi berete o čarovnijah in tudi tistim, ki imate radi zgodbe z veliko slikami.

 • 0307958
  18.12.2019 - 18:18 ·

  Knjiga mi je všeč ,ker rad igra NOGOMET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zelo smešen mi je bil čarovnik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HA, HA, HA, HI, HI, HI, HO, HO, HO, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 0310851
  17.11.2019 - 12:05 ·

  Knjiga mi je bila všeč ,ker je bil v njej omenjen čarovnik . Všeč mi je tudi , ker Kumar rad igra nogomet ,kot jaz.

 • 0301047
  26.10.2019 - 18:11 ·

  Vsec mi je knjiga o malem Kumarju, ki obiskuje prvi razred osnovne sole. Ucijo se abecedo, toda Kumar se ne rad uci pisati crk. Tezave ima pri branju, zato se mu sosolci smejejo. Tudi starsi se jezijo nanj, a zaman. Koncno pa, s pomocjo sina carovnika, se zave, da ne pozna crk in torej ne zna brati. Zato se potrudi in se koncno nauci brati.
  Razumela sem, da niso vsi otroci enako zreli in zato morajo imeti ucitelji malo vec potrpljenja.

 • 0309555
  20.01.2018 - 20:45 ·

  Knjigo bi morali prebirati starši in otroci v prvem razredu, da bi spoznali, kakšne napake so delali starši Jakca Kumarja. Posledica njihovega razvajanja in neustrezne vzgoje je bila, da ni imel interesa za učenje. Tudi zelene in neuke kumarice morajo dozoreti. Kako to Jakcu uspe, lahko odkrijete v tej knjigi. Vsekakor spodbudno branje za vse obupane starše, ki mislijo, da iz njihovega kratkohlačneža ne bo nikoli ničesar. Jakčevo spoznanje pa pride prav tudi starejšim, ki bi najraje vrgli puško v koruzo in se ne učili.

  • 0310844
   17.10.2019 - 19:56 ·

   meni je knjiga prav super saj se je meni isto dogajalo samo da js nisem imela čarovnika hahahhahahahah

 • 0309762
  18.01.2018 - 14:28 ·

  Knjiga je ggggggggrrrrrooooozzzzznnnnnaaaaaa!!!!!!!!!!!!!.Sploh mi ni vsec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.