Čudežno potovanje Edwarda Tulana

(1 ocen bralcev)
Ljubljana: KUD Sodobnost, 2018
Št. strani: 210
 
Prevod dela: The Miraculous Journey of Edward Tulane

Opis

Edward Tulane je brezsrčen zajec, pravzaprav nečimrna porcelanasta lutka z bogato garderobo. Pripada desetletni deklici Abilen, ki ima zajca neizmerno rada. Toda Edwarda čakajo težave, ki ga bodo pripeljale do skrajnih meja vzdržljivosti. Začnejo se s tem, ko ga nesramni fantje med plovbo čez Atlantik iztrgajo iz Abileninih rok in ga vržejo v morje. Tukaj se Edwardovo potovanje začne. Od morskega dna do nežnega objema ribičeve žene, od zavetja pri brezdomcu in njegovem psu ter do rok umirajoče deklice. Z vsakim človeškim dotikom postane Edwardovo srce mehkejše in nekoliko večje. Kljub trpinčenju in vsem poškodbam Edward zasije v lepoti. In lepota je tudi ustrezna beseda za opis celotnega dela. Kate DiCamillo nam je podarila izbrušen biser, za katerega bi bilo resnično škoda, če ga ne bi imeli tudi v slovenskem prevodu.

Kate DiCamillo (1964) je večino otroštva preživela na jugu Združenih držav. Je ena izmed šestih ustvarjalcev, ki so kar dvakrat prejeli nagrado The John Newbery Medal. S Čudežnim potovanjem Edwarda Tulana se je leta 2007 povzpela na lestvico stotih najboljših otroških knjig po izboru učiteljev.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

  • 0312672
    14.02.2024 - 20:35 ·

    Knjiga je zelo dobra pustolovska pripoved, pri kateri porcelanast zajček prepotuje od enega do drugega lastnika. Na koncu pa se v trgovini za igrače vrne k njegovemu prvotnemu lastniku.