Alhambra

(9 ocen bralcev)
Avtor: Kristen Boie
Ljubljana, Sanje, 2013
Št. strani: 413
 
Prevod dela: Alhambra
 

Opis

Na jezikovni ekskurziji, ki jo razred nemških šolarjev preživlja v španski Granadi, se Boston na skrivnosten način nenadoma znajde v letu 1492. V letu, ko bo Kolumb odkril Ameriko in je mavrska Španija dokončno prešla v španske roke. Novi vladarji spreobračajo drugoverce z veliko zadrtostjo. Tudi Boston zaide v kremplje inkvizicije. potovanje skozi čas mu kmalu ogrozi življenje. ali se bo rešil in vrnil v sedanjost, je še posebej odvisno od odkritja Amerike …

Potovanje skozi čas, zgodba o pomoti, pustolovščine in zgodovinski roman – to je napeta pripoved o razburljivem času iztekajočega se 15. stoletja v Granadi.

Dodaj oceno

Ocene bralcev

 • 0312672
  19.03.2024 - 19:26 ·

  Knjiga je zelo zanimiva ker je pustolovska zgodba o preteklosti Španije. Ta tema je meni postala tako dobra, da sem se odločil, da jo razglasim za najboljšo knjigo, ki sem jo prebral kadarkoli. priporočam jo čisto vsem bralcem, ne glede na temo, ki jo radi berejo.

 • 0312690
  21.01.2024 - 19:54 ·

  Ko sem pogledal knjigo, sem se držal za glavo in sem si mislil, da jo bom bral zeloooo dolgo. Potem pa sem začel in nisem mogel nehati.
  Knjiga govori o potovanju dečka Bostona v preteklost in celo knjigo sem bil na trnih, ali bo uspel se vrnit v prihodnost. Brez princese Izabele, lažnivega meniha, Salomona in Tarika, seveda mu nebi uspelo se vrniti v prihodnost in pomagati Kolumbu odkrit Ameriko. Vsekakor priporočam. Zraven pa sem se s pomočjo spleta in staršev tudi veliko naučil, saj dosti zgodovinskih stvari prej nisem poznal….Mogoče pa smo dobili zamisel UA naslednji dopust… v Grenada, v preteklost pa kdaj drugič

 • 0005243
  07.02.2020 - 12:52 ·

  Knjiga Alhambra je zelo zanimiva.
  Deček po imenu Boston je s pomočjo stare ploščice potoval skozi čas.Tam je judom pretila smrt za njimi pa bo gotovo tudi mavrom, saj kralj in kraljica granade ( kristjana ) hočeta ” rešiti” duše “ubogih” nevernikov.Rešili pa naj bi jih s smrtjo.
  Boston spozna dva fanta Tarika in Salomona. Bostona po dolgih zapletih obtožijo na smrt saj naj bi bil Satanov pomočnik. Njegovim prijateljem pa življenje ne teče nič bolje, kajti bili so prijatelji Satanovega pomočnika. Po dolgem skrivanju jih sovražniki le ujamejo.
  Ali jim bo uspelo uiti in se Bostonu vrniti nazaj v njegov čas.
  Vse v knjigi mi je bilo zelo všeč, razen to da so bili nekateri dvakrat omejeni. Knjigo priporočam vsem, ki imajo radi pustolovščine, potovanja v preteklost in razburljive ter napete dogodivščine.

 • 0305652
  07.12.2018 - 18:58 ·

  Knjiga je res super. Potovanje v preteklost je dobra tema za pisanje knjige. Všeč mi je bilo, kako se je deček Boston znašel, ko je bil v težavah. Sklepal je težke odločitve. Priznam, jaz bi se marsikje drugače odločila. Knjiga je zelo poučna, saj v njej piše veliko o preteklosti. Če želite izvedeti več o preteklosti preberite to knjigo. Vsem jo priporočam.

 • 0309077
  25.10.2018 - 19:18 ·

  Sploh ne vem kje bi začela.. Knjiga Alahambra je zelo dobra knjiga. Govori o dečku Bostonu in njegovem življenju. Knjiga je napisana zelo napeto. Boston je odšel z šolo na ekskurzijo v Španijo ,kar na enkrat se je vrnil v preteklost..
  Več boste izvedeli v knjigi.
  Priporočam jo vsem !!!!
  …skrivna agentka…

 • 0309422
  02.01.2018 - 21:11 ·

  Ta knjiga me je zelo presenetila s svojo zanimivi vsebino… Na polovici sem se že hotela vstaviti, vendar me je potovanje v preteklost mikalo k nadaljevanju, zato sem se prepustila radovednosti ter prebrala do konca. Konec je bil zelo zanimiv… Knjiga si zasluži eno mojih višjih pohval.

 • 0309555
  17.12.2017 - 21:17 ·

  Vse, ki se nameravate lotiti branja knjige, naj opogumim, da bralcu nudi 396 strani napetega branja, ko se smeješ prigodam in trepetaš za življenje dečka Bostona, ki ga šolski izlet v Španijo preseli v preteklost, v dobo krvave inkvizicije, in ji skoraj pade v roke. Na začetku sem se težko znašla v Babilonu zgodovinskih oseb, izrazov in dogodkov. Po hitrem tečaju o obdobju inkvizicije na Wikipediji, pa sem začela uživati v branju. Vas zanima, kako bi pred mnogimi stoletji razmišljali o vrečki kečapa in mobilnem telefonu, današnjih knjigah in oblekah? Potem vsekakor preberite Alhambro. Knjiga pa mi je dala tudi misliti. Musliman Tarik in Žida Salomon in Izak, katoliški brat sirar in vojak si vsi neglede na drugačno versko prepričanje želijo živeti v miru in v sožitju in vsa inkvizicija in današnje vojne so bile in so le spletke blaznih vladarjev.